Followers

Klik Nih.. =)

Friday, July 30, 2010

CLS - (creative lighting system)

4 comments
Kepada pelawat sekalian... terima kasih di atas sokongan dan lawatan yang tidak jemu-jemu...
membuatkan aku teruja untuk selalu update blog aku yang tak seberapa nie...
tuk entry kali ini, aku nak muat naik gambar-gambar yang aku shoot..
kat ruang tamu umah sewa aku nie.... dengan menggunakan,
teknik CLS... peralatan yang diperlukan...

Camera / Tripod / 2 unit Speedlite / Kain hitam /



p/s: ade lagi gambar-gambar nye... korang tunggu jek ek..
saje je aku nak buat korang teruja gak.... heheh  =)

Saturday, July 24, 2010

Kembar Tiga

21 comments
Untuk entry kali ini, aku nak muat naik gambar aku sendiri...
selamat berkenalan dengan lagi 2 orang kembar aku....
jom layan gambarnya... =)


 

 
Macam mane.. yang mane satu lagi KacaK....??

Tuesday, July 20, 2010

Off-Camera Flash

8 comments
Entry kali nie, nak muat naik gambar "product photoshoot"
Dengan menggunakan teknik "Off-Camera Flash".
jom layan gambar-gambar nye... =)




Product + Bubble wrap:
Bubble wrap tu tuk "DIY flash diffuser"




Phottix Tetra:
Wireless Flash/Studio Receiver




Nissin Speedlite i622




Laptop + Kain tuk Background:




Semasa photoshoot:




Hasil "Product Photoshoot" tadi.. =)

Thursday, July 15, 2010

Polaroid Montage

13 comments
Untuk entry kali nie, aku nak muat naik gambar berkumpulan.
tapi setelah di edit dengan menggunakan Adobe Photoshop CS4 Extended,
nie la hasil nyer, salah satu cara editing untuk memberi kesan pada gambar tersebut.
Ape yang korang rase bile tengok gambar nie..?? Sila-sila lah komen... =)









Saturday, July 10, 2010

MONTBLAC

16 comments
Photoshoot for my watch, Montblac...





p/s: silap ckit kat kedudukan jarum jam, biase nye tuk iklan jam,
kedudukan mase 10.10 tuk menunjukan bentuk senyum kat jam tu...
bile aku dah shoot baru ade org bgtau... erm... silap.
kalo xcaya korang tgok kat iklan-iklan jam tangan...

Thursday, July 8, 2010

Photo Manipulation

7 comments
Photo Manipulation @ Menipulagilatu... = editing tahap GABAN...
tak reti aku nak explain sangat.. korang tengok la hasil nye,...
dari 3keping gambar nie aku edit kasi gempak cikit...




 Gambar. 1





Gambar.2




Gambar. 3





Hasil editing tahap GABAN tadi...

Wednesday, July 7, 2010

Over Expose Picture

6 comments
Jangan la sesekali korang buang gambar yang ter over expose...
terutama sekali, kalo gambar tu mempunyai komposisi yang kuat,
atau pun subjek yang korang shoot tu memperlihatkan riak @
memek muka yang menarik..
sebagai contoh, gambar yang nie.... ade sebab sebenarnye di over expose kan
gambar tu..sebab kemampuan kamera korang mungkin terhad,
jadi jalan penyelesaian nye....adobe photoshop la...
gambar kat bawah nie contoh nye.. layan..=)



 




p/s: sila la jenguk2 entry yang lain.. =)

Monday, July 5, 2010

Close-up

10 comments
Untuk entry kali nie.. aku nak upload pic. bunga...,ape nama bunga nie aku pun xtau...
kompsisi kurang baik, sbb ade daun yang menghalang ...
nie la die hasilnye... silapnye amik sekeping jek.. ikhs. rugi..
xpe2.. bunga tak sekumtum... kita cari bunga lain.. =)






p/s: ushar2 jugak... jangan lupa nak komen...
kalo boleh klik kat iklan tu sekali... =)

Friday, July 2, 2010

My First HDR Collection

11 comments
Koleksi High Dynamic Range aku.... belaja edit HDR nie dari tutorial HDR...
macam xbape nak jadi... nie die hasil nye....






























tu la koleksi nye buat mase nie....

sk:  fail peribadi
      fail timbul

Related Posts with Thumbnails

Search This Blog

 
footer